Vrijdenker » Specials » Werk ontslag
Over bankgeheim, beleggen en hoogste spaarrente

Meer over screening, ontslag en salaris

Meer over screening, ontslag en salaris Het komt tijdens een recessie maar al te vaak voor dat werknemers worden ontslagen of hun salaris te laat of zelfs niet ontvangen. Het een kan de voorbode zijn van de ander. Deze special bespreekt een aantal aspecten van het verkrijgen van werk, wat te doen bij ontslag, ontslagvergoedingen en kwesties rondom de uitbetaling van salaris. Het pensioen, ook een onderdeel van de arbeidsvoorwaarden, wordt in een andere special besproken (zie link hieronder).
Als werknemer is het belangrijk om een appeltje voor de dorst te creëren. Datzelfde geldt natuurlijk voor ZZP'ers. In bijvoorbeeld de special over "Beleggen" worden fusiegolven besproken. Dit zijn vaak periodes waarin ontslag veel voorkomt. Hetzelfde geldt voor de tijd van de zogenaamde "creatieve destructie." Een goede spaarpot vermindert de afhankelijkheid van de werkgever in moeilijke tijden. Het betalen van de hypotheek, niet zelden een molensteen om de nek van de werknemer, staat veelal bovenaan de agenda. De special "Huis & Hypotheek" helpt om de juiste keuze te maken.

Relevante specials:
  • "Beleggen" gaat in op het rendementsverschil tussen aandelen, obligaties en sparen. Daarnaast wordt een aantal facetten besproken, zoals aandelenanalyse, dividend, hedgefondsen, risicopremie, fusiegolven en economische cycli.
  • "Huis & hypotheek" bespreekt de huizenmarkt, (de discussie betreffende) de hypotheekrenteaftrek, de verschillende hypotheekvormen en de beste hypotheek, de 30-jaarstermijn, de bijleenregeling, WOZ en het opbouwen van vermogen als tegenwicht voor de eigenwoningschuld.
  • "Informatie over het opbouwen van een zeker pensioen" bespreekt het Nederlandse pensioensysteem, AOW, pensioenfondsen en pensioensparen.
  • "Veilig sparen tegen de hoogste rente in Nederland" geeft informatie over de banken en financiële instellingen met de hoogste spaarrente. Ook het depositogarantiestelsel komt aan bod.
Pre-employment screening en de gevolgen

Pre-employment screening en de gevolgen

Steeds meer werkgevers gaan tegenwoordig het (arbeids)verleden van toekomstige werknemers na alvorens een arbeidscontract wordt aangeboden. Deze praktijk wordt met de goede Nederlandse term "pre-emplo…
Salaris niet (op tijd) ontvangen. Wat nu?

Salaris niet (op tijd) ontvangen. Wat nu?

Het komt tijdens een recessie maar al te vaak voor dat werknemers het salaris te laat of zelfs niet ontvangen. Het kan op zich altijd een keer gebeuren. Wanneer het echter vaker voorkomt, dan is dat e…
Ontslag op staande voet. En dan?

Ontslag op staande voet. En dan?

Ontslag op staande voet krijgen is een ingrijpende gebeurtenis. Bij ontslag op staande voet wordt de arbeidsovereenkomst met onmiddelijke ingang beëindigd. In zo'n geval zit de werknemer van de ene op…
Gepubliceerd door Vrijdenker op 04-09-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!